Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından Öğrencilere 250 TL Burs Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından Öğrencilere 250 TL Burs Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere 60 tl ile 250 tl arasında değişen burs başvuruları alınmaya başladı. Başvuracak öğrenci için her hangi bir sınırlama bulunmamaktadır. İlköğretim (ilkokul), orta okul, lise, önlisans veya lisans öğrencileri bu burs başvurusuna katılabilirler. Başvuracaklar için soru cevap şeklinde aydınlatma yapalım.

25.09.2018 44961

 

 

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu için başvurular 2018 - 2019 öğretim dönemi için 17 Eylül – 17 Ekim 2018 tarihleri arasında kurumun internet sitesi üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları nelerdir? Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye'de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine yılda 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yılda 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

 

Burs başvuruları hangi tarihlerde, nasıl alınır? Ortaöğrenim burs başvuruları her yıl eğitim döneminin başladığı tarihte başlar ve 1 ay boyunca devam eder. Yükseköğrenim burs başvuruları ise her sene 15 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında alınır. Her iki bursun başvuruları internet üzerinden elektronik ortamda alınır.

 

Burs miktarı ne kadardır? Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL, Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00TL burs verilmektedir.

 

Öğrencilere bursları nasıl ödenir? Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

 

Başvurumu yaptıktan sonra ne yapmalıyım? Başvurusunu tamamlayan öğrenciler burs başvuru sürelerinin tamamlanmasını beklemelidirler. Burs başvuru süreleri tamamlandıktan sonra Bölge Müdürlüklerimizce başvuru değerlendirme işlemlerine başlanacaktır. Değerlendirme işlemleri sırasında internet sitemiz üzerinden gerekli duyurular sizlerle paylaşılacaktır. Ayrıca değerlendirme işlemleri sırasında ilgili Bölge Müdürlüğü yetkili personeli tarafından bilgilendirme ya da belge tamamlama işlemleri için başvurunuz sırasında vermiş olduğunuz iletişim kanalları kullanılarak sizlere ulaşılabilir. Değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra başvuru sonuçları yine internet sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

 

Başvuru ekranına orta öğretim ulaşmak için tıklayın.

 

Yüksek öğrenim başvuru ekranı için tıklayın.

 

Yabancı uyruklu başvuru için tıklayın.

 

 

Kaynak: isilanlarikariyer.com

Kaynak: isilanlarikariyer.com