Meslek Lisesi mezunlarına askerlik müjdesi!

Meslek Lisesi mezunlarına askerlik müjdesi!

Mesleki ve teknik eğitime yönelik algıyı değiştirmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), farklı iş birliği projesiyle söz konusu dönüşümü sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla meslek liselerine askerlik hizmetinde çeşitli kolaylıklar sağlanması planlanıyor.

12.01.2019 582

 

 

Bakan Ziya Selçuk tarafından mesleki eğitim altyapısındaki dönüşümün nasıl olacağı anlatıldı.

 

"Askerlik konusundaki askere alma süreci, normal liselerden farklı olarak meslek liselerine daha rahatlatıcı ve cezbedici imkanlar sunulması için görüşmeler yapıyoruz." şeklinde konuştu.

 

"Meslek liselerinde verilen eğitimde paradigma değişiyor." diyen Selçuk, "Sektörün ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını öne alan bir yaklaşımı hayata geçirmek için çalışıyoruz. Mesleki eğitimde 9. ve 10. sınıflarda teorik derslerin sayısı olması gerekenden çok daha fazla." diye konuştu.

 

Selçuk, "Öğrenciler ben zaten teoriden sıkıldım, bunaldım, yapamıyorum. Bu derslerin yine olduğunu bilseydim zaten normal liseye giderdim." diyor. "Meslek liselerinde teorik derslerin fazla olması ve farklı nedenlerden dolayı terk oranları da çok yüksek. Yüzde 30'lara varan okul terk oranı var ki bu hiç norma değil. Çocuk neden okulu bırakıyor?" şeklinde konuştu.

 

"Dolayısıyla da bu çocuğun hiç oyalanmadan işbaşı eğitime yöneleceği, sanki iş hayatı başlıyormuş gibi işin içine gireceği, bundan da bir miktar para kazanacağı, SGK ile ilişkilendirileceği, askere alma ve askerlik sürecinde normal liselere göre daha farklı imkanları olan askerlik süresi üzerine yoğunlaştık." Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalar bu şekildeydi.

Kaynak: ogretmensitemiz.com