Liseye Geçişte Önemli Değişiklik

Liselere geçiş LGS´de önemli bir değişiklik yaşanacak. Sınava giren öğrencileri ezbercilikten uzaklaştıracak değişiklikle, öğrencilerin düşünme yeteneğini ölçecek sorular sorulacak

26.09.2018 1608

Öğrencilerin okuduğunu anlama, mukayese etme becerilerini ölçen bir sisteme geçilecek. Matematik sorularında soruyu çözmek için bir formül gerekiyorsa formül sorunun içinde yer alacak.

Öğrencinin formülü ezberleyip ezberlemediği değil, formülü kullanma becerisi ölçülecek.

Türkçe sınavında ise kitap okuma alışkanlığını teşvik eder nitelikte sorular olacak. Tarih sorularında tarih ezberlemeye gerek kalmayan sorular sorulacak.

Öğrencilere soruyu çözmesi için gerekli olan tarih sorunun içinde verilecek. Deney ve gözleme dayalı etkinlikler artırılacak ve sorulara bu uygulama dahil edilecek.

BUĞRA OLAÇ

Sabah